LSI چیست؟ و چرا تولید محتوا اختصاصی تا این حد مهم است؟

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس

جستجوگر

یافته ها در جستجو

    امکانات وب

    پر مخاطب ها

      برچسب ها

      LSI یک سیستم کاربردی در الگوریتم گوگل و دیگر موتور های جستجو است که در شناسایی دقیق معانی کلمات هم آوا یا هم املا به موتور جستجو کمک می کند. LSI در تشخیص میزان سئوی مطالب و پیدا کردن صحیح معنی کلمه کلیدی، یک سیستم کاربردی به شمار می رود.

      برای اینکه بدانیم LSI چیست با یک مثال شروع میکنیم. هنگامی که از کلمه ی “شیر” صحبت می کنیم شما، بدون توضیحات وابسته به آن، می توانید دریابید که دقیقا درباره ی کدام شیر صحبت می کنیم؟ شیر خوراکی یا شیر جنگل یا حتی شیر های سرویس بهداشتی؟ به کلمات خشم و عصبانیت فکر کنید، هر دوی آن ها یک معنی را دارند. مثال های بالا قطعا با قرار گرفتن در جمله، دقیق تر معنی خود را بیان می کنند.

      چیزی که کاملا مشخص است در هر زبانی تعداد زیادی کلمات هم آوا و هم معنی وجود دارند که با درج آن ها در یک جمله می توانیم دریابیم مفهوم دقیق آن کدام یک از معانی مربوط به آن ها یا یک معنی مشترک است.

      گوگل یک موتور جستجوی بسیار هوشیار و دقیق است و این دقت و عملکرد خوب آن، روز به روز در حال افزایش و بهبود است. حدود 40 سال پیش، متدی با عنوان Latent Semantic Indexing خلق شد که پس از گذشت این سال ها، هنوز به عنوان متدی برای بازاریابی محتوا کاربرد دارد. به اختصار به این متد LSI می گویند و پس از گذشت 40 سال، هنوز هم این شیوه در موتور جستجو گوگل استفاده می شود.

      LSI در  مرتبط کردن محتوا و عنوان و کلمات کلیدی محتوای متنی و شناسایی کلمات هم آوا و درک عمیق مفهوم آن ها در جملات به کار گرفته می شود. این سیستم همچنین می تواند در  در شناسایی کلمات هم معنی نیز کاربردی باشد. این سیستم کاربردی، جزو اعضای پر و پا قرص با سابقه، در هوش مصنوعی گوگل است.

      LSI مخفف عنوان “Latent Semantic Indexing” است. این عنوان اگر به فارسی برگردانده شود به معنی فهرست کردن معانی کلمات به صورت عمیق و دقیق است. چیزی که دقیقاً منطبق بر عملکرد این سیستم و شیوه ی کار آن است.

      در ادامه درباره جزئیات و همکاری های این سیستم صحبت می کنیم. با ما در ادامه ی این مطلب همراه باشید.

      ال اس آی

      گوگل چگونه مواد اولیه ی LSI را فراهم می کند؟

      قبل از معرفی چگونگی کارکرد LSI لازم است تا بدانیم گوگل با استفاده از چه قابلیت هایی، به LSI در کارش یاری می رساند. همه ما میدانیم عنکبوت های گوگل و خزنده های آن به صورت روزانه به وبسایت ها سر می زنند و به اصطلاح بیان شده از سوی  این موتور جستجو، در آن ها می خزند تا از نظر سئو و رتبه و… وبسایت ها مورد سنجش قرار بگیرند.

      این عنکبوت ها و خزنده ها در واقع با نفوذ خود اطلاعاتی کسب می کنند و به گوگل می دهند. این اطلاعات در دسترس الگوریتم ها و سیستم های وابسته به آن ها قرار می گیرد، تا بر اساس این اطلاعات در خصوص عملکرد وبسایت تصمیم بگیرند.

      در گذشته گوگل قابلیت مرتبط کردن محتوای درونی را با عنوان و کلمات کلیدی محتوای وبسایت ها نداشت. اما امروز این کار امکان پذیر است و گوگل می تواند به خوبی ارتباط جالب توجهی میان کلمات کلیدی و محتوا و تگ عنوان برقرار کند.

      این عملکرد های جدید و قوی گوگل نسبت به گذشته سبب می شود تا الگوریتم ها بتوانند بسیار دقیق تر عمل کنند و همچنین سیتمی همانند LSI  بتواند وجود داشته باشد و در متن کارکردی مفید داشته باشد.

      مفهموم LSI

      LSI و شیوه ی عملکرد آن در گوگل

      LSI یا “Latent Semantic Indexing” بخشی از موتور جستجوی گوگل است. این سیستم با به کارگیری هوش مصنوعی و بانک اطلاعاتی که دارد به دنبال ارتباط متن و محتوا با عنوان و کلمه کلیدی آن می گردد و معانی صحیح کلمات را با توجه به املا و کلمات هم معنی و توضیحات می یابد.

      LSI زمانی که ما یک واژه را جستجو می کنیم به دنبال ارتباط واژه یا عنوان جستجو شده با دیگر کلمات و توضیحات می گرد. اگر عنوان و واژه ی مورد جستجوی ما بسیار کلی باشد، گوگل با سخاوت خود تمامی سایت هایی که از وابستگان واژه ی جستجو شده باشند را نیز نمایش می دهد.

      (البته اگر واژه ما بسیار کلی و با دامنه ای گسترده باشد، در غیر این صورت با استفاده از محدود کردن دامنه ی واژه و جستجوی عنوان صحیح تر و ابزار های گوگل می توانیم جستجویی اختصاصی را دنبال کنی.)

      LSI یک شیوه ی بازاریابی از دامنه ی تکنولوژی و کاربرد ریاضیات است. از این روش برای درک بهتر مفاهیم لغوی استفاده شد. این رویکرد با توجه به هدف طرحی و به کار گیریش، سعی در درک ساختیار های زبانی گوناگون را دارد.

      اگر بخواهیم در رابطه با ساختمان و شیوه ی عملکرد LSI به شکل فنی بحث کنیم باید گفت، Latent Semantic Indexing با استفاده از نمودار های درختی مطالب را دسته بندی می کند و به شاخه های ریز و ریزتر تقسیم می کند. این کار سبب می شود تمامی نکات و کلمات به کار رفته در متن دارای اهمیت شوند.

      مثال هایی از عملکرد LSI

      برای مثال در تصویر زیر ما واژه ی “زبان” را جستجو کرده ایم. این واژه می تواند به موارد نمایش داده شده در تصویر زیر بسط داده شود در واقع گوگل با LSI سعی دارد تا هم به ما در پیدا کردن منابع کاربردی تر کمک کند و هم خودش جزئیات بیشتری را از آنچه ما به دنبالش هستیم را به دست بیاورد تا نتایج را بهبود ببخشد.

      در مثالی دیگر: بارها شده است یک عنوان یا جمله یکم و بیش طولانی را در موتور جستجوی گوگل بررسی می کنیم اما قسمتی از آن را در نتایج پیدا می نمی کند و وبسایتی مطابق با عنوان جستجو شده به صورت کامل، نمایش داده نمی شود یا محدود به یک یا دو وبسایت است. نمایش ناقص جستجو ها، بارها برای ما اتفاق افتاده است.

      سئو و ال اس آی

      همکاری SEO و LSI 

      همانطور که در پاراگراف های قبلی درباره ی شیوه کار سیستم LSI صحبت کردیم، این سیستم با نفوذ در میان محتوا و عنوان و کلید واژه های شما، قصد پیدایش ارتباط میان آن ها و بررسی مفاهیم ساختار زبانی را دارد. این موضوع سبب می شود تا مطالب شما، به صورت بهینه تری در موتور های جستجو معرفی شوند، بنابراین این موضوع می تواند در دریافت امتیاز و رتبه ی بهتر و همچنین بهبود سئوی محتوای شما مفید باشد.

      همکاری LSI و سئو علارغم تاثیر گذاری آن، از نوع غیر مستقیم است. زیرا این قابلیت، در الگوریتم های داور طراحی نشده و زیر مجموعه ای از کارکرد سیستم بررسی تولید محتوا به شمار می رود. اما نمیتوان از تاثیر هر چند معمول آن چشم پوشی کرده و یا بگوییم به صورت کلی بی تاثیر است.

      ما به صورت روزمره، بارها با کلمات کلیدی LSI رو به رو شده ایم. در ادامه شیوه هایی برای دستیابی صحیح به کلمات کلیدی  LSI توصیه توسط گوگل را به شما معرفی خواهیم کرد. ما با همراه باشید.

      1- Google Keyword Planner را امتحان کنید

      برای استفاده از این ابزار در مرحله ی نخست نیاز دارید تا اکانتی در Google AdWords ایجاد کنید. با ورود به این ابزار چندین گزینه در صفحه ی داشبورد این ابزار خواهید دید. مسیر های website or category-> Search for new keywords using a phrase را انتخاب نمایید تا کادری جهت جستجوی کلمه برای شما نمایش داده شود.

      در این کادر کلمه ی مد نظر خود را سرچ کنید تا سایر کلمات نزدیک و پر بازدید در گوگل برای شما به صورت یک فهرست نمایش داده شود. برای مثال با سرچ کله ی خانه تمامی کلمات وابسته به آن و پر بازدید را می توانید در یک لیست مشاهده کنید.

       

      2- از Google Search استفاده کنید!

      اگر می خواهید کلمات کلیدی پر بازدید و پر کاربرد را در کوتاه ترین زمان برای کلمه، واژه و یا عنوان مورد نظر خود بیابید، کافی است آن را در کادر جستجوی گوگل درج کرده و به انتهای صفحه ی جستجوی خود مراجعه کنید. در قسمت پایین صفحه، کلماتی دسته بندی شده در کادر searches related to را مشاهده خواهید کرد. کلمات نمایش داده شده، مرتبط و نزدیک با عنوان جستجوی شما خواهند بود . این عنوان ها بیشترین بازدید و  دفعات سرچ را از سوی کاربران داشته اند. (در تصویر زیر کلمه ی خانه را جستجو کرده ایم.

       

      3- LSI Keyword Generator -پیشنهاد سرآشپز

      این ابزار نسبت به دو ابزار دیگر تعداد بیشتری از کلمات کیدی را در زمان کوتاه تری نمایش می دهد. با ورود به این ابزار، کلمه ی کلیدی مد نظر خود را وارد می کنید و لیستی کامل از کلمات کلیدی وابسته به واژه و عنوان جستجو شده را در اختیار شما می گذارد. این فهرست با توجه به کلمات کلیدی LSI گوگل، تعریف شده است.

      در تصویر زیر واژه ی آشپزی را در ابزار LSI Keyword Generator جستجو کرده ایم. همانطور که مشاهده می کنید یک فهرست کامل از عنوان های وابسته ی این واژه در اختیارتان قرار گرفته است.

      LSI and Keywords

      بهترین کلمات کلیدی را برگزینید

      کاربران معمولا هنگام جستجو در اینترنت، یک هدف چندگانه یا یک هدف بخصوص را دنبال می کنند. برای بهبود وضعیت رتبه ی وبسایت شما، و انتخاب صحیح کلمات کلیدی، ابتدا باید از نگاه کاربران و جستجو کنندگان در گوگل نگاه کنید. اگر مثلا مطلبی با عنوان ” تکنیک های سئو” ایجاد کردید، ببینید که از نگاه کاربر اگر به دنبال مطلبی با عنوان مشابه بگردد چه کلمه یا عبارتی را در فیلد جستجو درج می کند.

      لزومی ندارد اگر فهرستی شامل بیش از 100 تگ را در دسترس دارید هر 100 کلمه کلیدی را درج کنید بلکه باید آن ها را اولویت بندی کنید. حال اگر بخواهیم اولویت بندی کنیم باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

      1. کوتاه و کاربردی بودن کلمه کلیدی
      2.  هم خوانی با عنوان و محتوا
      3.  مرتبط با سایر کلمات کلیدی
      4.  ترجیحا با هسته ی کلمه ی کلیدی آغاز شود

      هسته ی کلمات کلیدی: هسته ی کلمات کلیدی واژه یا واژگانی گفته می شود که تمامی محتوا و عنوان و سایر کلمات کلیدی درباره آن و مرتبط با آن تعریف شده اند. برای مثال بهینه سازی و سئو ی وبسایت می توانید واژه ی سئو یا بهینه سازی را به عنوان هسته در نظر بگیرید. در اینجا چون هر دوی آن ها هم معنی هستند می توانند هسته باشند. (میان این دو هر کدام که در متن شما دارای تکرار بیشتری است مناسبت تر است.)

      سخن پایانی

      در این مطلب در خصوص یکی از سیستم های هوش مصنوعی و زیر مجموعه ی الگوریتم های گوگل صحبت کردیم. این مطلب شامل  مفهوم سیستم LSI  و کاربرد آن در موتور جستجوی گوگل بود. اگر شما تجربیاتی در زمینه ی این سیستم دارید می توانید از طریق درج دیدگاه در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

      با ثبت سوالات خود در بخش ” از من بپرس” می توانید سوالات خود را در زمینه های مربوط به سئو، مدیریت وبسایت و بهینه سازی و…. با ما در میان بگذارید و پیشنهادات و انتقادات خود را نیز با ثبت نظر خود به اطلاع ما برسانید. با ما در مطالب دیگر همراه باشید.

      نویسنده : خرید بک لینک بازدید : 282 تاريخ : سه شنبه 16 بهمن 1397 ساعت: 9:28
      برچسب‌ها :